• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Ciastka

Ciastka, Desery, Wegetariańskie  /  9 lutego 2012

Jabłka we francuskich koszulkach

Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego, 3 małe jabłka, sok z jednej cytryny, 1 szklanka marmolady, cukier waniliowy, cukier puder, roztrzepane jajko. Przygotowanie: Jabłka obrać i pokroić na połówki. Wyciąć gniazda nasienne i skropić sokiem z cytryny. Ciasto francuskie podzielić na 6 kwadratów. Na każdym

Read More

Ciastka, Wegetariańskie  /  26 stycznia 2012

Biało-czarne ciasteczka

Składniki: 250g mąki, 130g masła, cukier waniliowy, 1 jajko, 3 łyżki cukru, 2 łyżki kakao, 1 łyżka mleka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Przygotowanie: Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, tłuszcz, jajko, cukier, cukier waniliowy i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Do jednej dodać mleko

Read More

Ciastka  /  24 stycznia 2012

Kruche ciasteczka z konfilturą

Składniki: 300g miękkiego masła, 150g cukru pudru, cukier waniliowy, 4 żółtka, szczypta soli, 300g mąki, konfitura. Przygotowanie: Masło ucierać mikserem na najwyższych obrotach przez 30 sekund. Powoli dodawać: cukier puder, cukier waniliowy, żółtka i sól. Ucierać, aż powstanie jednolita masa. Dodać mąkę do masy, początkowo

Read More

Ciastka  /  3 października 2011

Rogaliki waniliowo-migdałowe

Składniki: 100g zmielonych migdałów, 280g mąki, 200g zimnego masła, 50 g cukru, cukier waniliowy. Przygotowanie: Zagnieść ciasto z mąki, masła, migdałów i cukrów. Formować wałeczki o grubość 5-7mm i długości 5cm, w kształcie rogalików. Piec w 140 stopniach przez10-15 minut. Ostudzone posypać cukrem pudrem.

Ciastka  /  2 sierpnia 2011

Babeczki z masą orzechową

Składniki na ciasto: 300g miękkiego masła, 150g cukru pudru, cukier waniliowy, 4 żółtka, szczypta soli, 300g mąki pszennej. Składniki na masę orzechową: 150g zmielonych orzechów włoskich, 125ml mleka, 200g cukru, 200g masła. Przygotowanie: Ze składników na ciasto zagnieść kruche ciasto. Wylepić foremki do babeczek, nakłuć

Read More

Ciastka  /  1 lipca 2011

Babeczki z budyniem i owocami

Składniki na ciasto: 300g mąki pszennej, 300g miękkiego masła, 150g cukru pudru, cukier waniliowy, 4 żółtka, szczypta soli. Składniki na nadzienie: owoce, galaretka, budyń, mleko (tyle ile potrzeba do zrobienia budyniu). Przygotowanie: Ze składników na ciasto zagnieść kruche ciasto. Wylepić foremki do babeczek, nakłuć widelcem

Read More

Nawigacja po wpisach

Prev 1 … 4 5

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Gotowanie
  • Zamrażanie
  • Przelicznik miar kuchennych

Przepisy kulinarne

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij