• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Dodatki do ciast i deserów

Syrop piernikowy
Dodatki do ciast i deserów, Przetwory  /  27 maja 2015

Syrop piernikowy

Dżem z bananów i białej czekolady
Dodatki do ciast i deserów, Przetwory  /  10 maja 2015

Dżem z bananów i białej czekolady

Cytryny z miodem i rumem
Dodatki do ciast i deserów, Przetwory  /  21 grudnia 2014

Cytryny z miodem i rumem

Dodatki do ciast i deserów  /  24 stycznia 2013

Krokant

Składniki: 400g cukru pudru, 150g posiekanych migdałów. Przygotowanie: Cukier puder podgrzewać na patelni, aż się rozpuści i zbrązowieje. Następnie dodać migdały. Wymieszać. Jeszcze ciepły krokant rozsmarować na papierze do pieczenia. Po ostudzeniu połamać (zmiksować) na małe kawałki.  

Desery, Dodatki do ciast i deserów, Wegetariańskie  /  27 grudnia 2012

Kandyzowane plastry pomarańczy w czekoladzie

Składniki: 2 pomarańcze, 1 szklanka cukru, 1 szklanka wody, czekolada/polewa czekoladowa. Przygotowanie: Pomarańcze dobrze wyszorować i sparzyć. Pokroić w plastry o grubości 5 mm. Cukier z wodą zagotować. Do syropu włożyć plastry pomarańczy i gotować ok. 50-60 minut, aż skórka z pomarańczy będzie szklista.  Następnie

Read More

Desery, Dodatki do ciast i deserów, Wegetariańskie  /  23 grudnia 2012

Kandyzowana skórka pomarańczowa

Składniki: skórka z 5-6 pomarańczy, szklanka cukru, szklanka wody. Przygotowanie: Skórkę pomarańczową namoczyć na kilka godzin. Następnie dokładnie oczyścić z białej części i pokroić w paski (lub w kostkę). Wodę z cukrem zagotować i do syropu włożyć pokrojoną skórkę.  Gotować ok. 40-60 minut aż będzie

Read More

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Gotowanie
  • Zamrażanie
  • Przelicznik miar kuchennych

Przepisy kulinarne

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij