Dodatki do ciast i deserów
Dżem z bananów i białej czekolady
Cytryny z miodem i rumem
Krokant
Składniki: 400g cukru pudru, 150g posiekanych migdałów. Przygotowanie: Cukier puder podgrzewać na patelni, aż się rozpuści i zbrązowieje. Następnie dodać migdały. Wymieszać. Jeszcze ciepły krokant rozsmarować na papierze do pieczenia. Po ostudzeniu połamać (zmiksować) na małe kawałki.
Kandyzowane plastry pomarańczy w czekoladzie
Składniki: 2 pomarańcze, 1 szklanka cukru, 1 szklanka wody, czekolada/polewa czekoladowa. Przygotowanie: Pomarańcze dobrze wyszorować i sparzyć. Pokroić w plastry o grubości 5 mm. Cukier z wodą zagotować. Do syropu włożyć plastry pomarańczy i gotować ok. 50-60 minut, aż skórka z pomarańczy będzie szklista. Następnie
Kandyzowana skórka pomarańczowa
Składniki: skórka z 5-6 pomarańczy, szklanka cukru, szklanka wody. Przygotowanie: Skórkę pomarańczową namoczyć na kilka godzin. Następnie dokładnie oczyścić z białej części i pokroić w paski (lub w kostkę). Wodę z cukrem zagotować i do syropu włożyć pokrojoną skórkę. Gotować ok. 40-60 minut aż będzie