• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Surówki

Marchewka z groszkiem
Surówki  /  2 sierpnia 2015

Marchewka z groszkiem

Przetwory, Surówki, Wegetariańskie  /  3 maja 2012

Ćwikła z chrzanem

Składniki: 1 kg buraków, 10 dag chrzanu, kwasek cytrynowy, sól, cukier. Przygotowanie: Buraki ugotować. Po ostudzeniu obrać i zetrzeć na najmniejszych oczkach tarki. Chrzan obrać i zetrzeć na tych samych oczkach tarki. Wymieszać buraki z chrzanem, dodać do smaku sól, cukier i kwasek. Ponownie wymieszać.

Read More

Przetwory, Surówki, Wegetariańskie  /  17 kwietnia 2012

Ogórki konserwowe

Składniki: ogórki gruntowe (7-8 na litrowy słoik), woda (3 szkl. wody na 1 kg ogórków), ocet (1 szkl. octu na 1 kg ogórków), cukier (1 łyżka na 1 kg ogórków), sól (1 łyżka na 1 kg ogórków), liść laurowy ( 2 małe liście na litrowy

Read More

Przetwory, Surówki, Wegetariańskie  /  9 kwietnia 2012

Papryka konserwowa

Składniki: 10 kg papryki, 7,5 litra wody, 3 szkl. octu, 4 szkl. cukru, 3 szkl. oleju, 5 łyżek soli, 4 łyżki gorczycy, 1 łyżka ziela angielskiego, 1 łyżka kulek pieprzu, 25 liści laurowych. Przygotowanie: Paprykę umyć i pokroić w paski.  Pozostałe składniki razem zagotować. Paski

Read More

Surówki, Wegetariańskie  /  3 kwietnia 2012

Mizeria z koperkiem

Składniki: ogórki, śmietana, sól, pieprz, świeży koperek. Przygotowanie: Ogórki obrać i pokroić w cienkie plasterki. Zasypać solą i odstawić. Jak już ogórki puszczą wodę to ją odlać. Śmietanę wymieszać z solą i pieprzem (ilość przypraw należy dobrać samemu próbując). Koperek posiekać. Wymieszać ogórki z koperkiem

Read More

Przetwory, Surówki, Wegetariańskie  /  27 marca 2012

Ogórki kiszone

Składniki: ogórki gruntowe (do litrowego słoika wchodzi 7-8 ogórków), obrane ząbki czosnku (2 ząbki na litrowy słoik), korzeń chrzanu (2 3-centymetrowe kawałki na litrowy słoik)), koper włoski (kwiatostan z łodygami), sól (1 kopiasta łyżka na litr wody), gorczyca (1/2 łyżeczki na litr wody), woda (1

Read More

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Gotowanie
  • Zamrażanie
  • Przelicznik miar kuchennych

Przepisy kulinarne

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij