• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

Cooking recipies

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Przetwory, Sałatki, surówki, Wegetariańskie  /  17/04/2012

Ogórki konserwowe

by Magda

ogórki konserwoweSkładniki:

  • ogórki gruntowe (7-8 na litrowy słoik),
  • woda (3 szkl. wody na 1 kg ogórków),
  • ocet (1 szkl. octu na 1 kg ogórków),
  • cukier (1 łyżka na 1 kg ogórków),
  • sól (1 łyżka na 1 kg ogórków),
  • liść laurowy ( 2 małe liście na litrowy słoik),
  • ziele angielskie(5 ziaren na litrowy słoik),
  • chrzan (2 3-centymetrowe kawałki na litrowy słoik),
  • gorczyca (1/4 łyżeczki na litrowy słoik).

Przygotowanie:
Dobrze umyte ogórki ułożyć ciasno w słoikach, do każdego słoika włożyć liście laurowe, ziele angielskie, chrzan i gorczycę. Wodę zagotować z solą, cukrem i octem. Gorącą zalać słoiki. Zakręcić i odstawić do góry dnem. Można dodatkowo zapasteryzować.

Tags

  • obiad

Nawigacja wpisu

Muffiny porzeczkowe
Strucla makowa

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij