• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Ogórki konserwowe

ogórki konserwoweSkładniki:

  • ogórki gruntowe (7-8 na litrowy słoik),
  • woda (3 szkl. wody na 1 kg ogórków),
  • ocet (1 szkl. octu na 1 kg ogórków),
  • cukier (1 łyżka na 1 kg ogórków),
  • sól (1 łyżka na 1 kg ogórków),
  • liść laurowy ( 2 małe liście na litrowy słoik),
  • ziele angielskie(5 ziaren na litrowy słoik),
  • chrzan (2 3-centymetrowe kawałki na litrowy słoik),
  • gorczyca (1/4 łyżeczki na litrowy słoik).

Przygotowanie:
Dobrze umyte ogórki ułożyć ciasno w słoikach, do każdego słoika włożyć liście laurowe, ziele angielskie, chrzan i gorczycę. Wodę zagotować z solą, cukrem i octem. Gorącą zalać słoiki. Zakręcić i odstawić do góry dnem. Można dodatkowo zapasteryzować.

Zobacz wpisy

Muffiny porzeczkowe
Strucla makowa

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij