• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Papryka konserwowa

Papryka konserwowaSkładniki:

  • 10 kg papryki,
  • 7,5 litra wody,
  • 3 szkl. octu,
  • 4 szkl. cukru,
  • 3 szkl. oleju,
  • 5 łyżek soli,
  • 4 łyżki gorczycy,
  • 1 łyżka ziela angielskiego,
  • 1 łyżka kulek pieprzu,
  • 25 liści laurowych.

Przygotowanie:
Paprykę umyć i pokroić w paski.  Pozostałe składniki razem zagotować. Paski papryki poukładać w słoiku i zalać gorącą zalewą. Szybko zakręcić i postawić zakrętkami do dołu.

Zobacz wpisy

Naleśniki z serem na słodko
Muffiny porzeczkowe

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij