• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Syrop piernikowy

syrop piernikowy

Składniki:

  • 500 ml wody,
  • 200 g brązowego cukru,
  • 2 łyżeczki cynamonu,
  • 1 łyżeczka imbiru,
  • 1 laska wanilii,
  • 10 goździków.

Przygotowanie:
Do rondelka wlać wodę, dodać cynamon, imbir i goździki. Laskę wanilii przeciąć wzdłuż. Tępą stroną noża zdrapać ziarenka i razem z całą laską wanilii dodać do pozostałych składników. Gotować ok. 40 minut na małym ogniu, a następnie wyjąć wanilię i przecedzić płyn. Następnie wlać go ponownie do rondelka, dodać cukier i całość gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cukier całkowicie się rozpuści. W razie potrzeby zredukować płyn aż do otrzymania pożądanej, gęstej konsystencji. Gotowy syrop przelać do czystej butelki.

Zobacz wpisy

Sałatka z makaronem i wędzonym łososiem
Muffiny jabłkowo-cynamonowe

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij