• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Bakłażan z mozzarellą

Bakłażan z mozzarellą
Składniki:

  • bakłażan,
  • mała cebula,
  • 60 ml oliwy z oliwek,
  • 60ml przecieru pomidorowego,
  • kulka mozzarelli,
  • ząbek czosnku,
  • łyżeczka suszonej bazylii,
  • sól,
  • pieprz.

Przygotowanie:
Umytego bakłażana pokroić na plastry o grubości 0,5 cm. Ułożyć na tacy i posolić. Odstawić na 40 minut. Następnie plastry bakłażana opłukać i osuszyć. W międzyczasie cebulę drobno pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę. Razem zeszklić na 2 łyżkach oliwy. Następnie dodać przecier i bazylię. Posolić do smaku. Dusić ok. 15 minut. Plastry bakłażana podsmażyć z obu stron na półtwardo. Następnie ułożyć je w jednej warstwie w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Każdy plaster posmarować sosem pomidorowym i położyć na nim plaster mozzarelli. Zapiekać w 180 stopniach ok. 10 minut.

Nawigacja wpisu

Pianka cytrynowa z pomarańczami
Prosty deser bananowy

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij