• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Grillowane krewetki kokosowe

krewetki kokosoweSkładniki:

  • 200 g krewetek surowych, mrożonych,
  • sok z jednej cytryny,
  • 1/2 łyżeczki pieprzu,
  • 8 łyżek mleczka kokosowego,
  • 1 łyżka cukru trzcinowego,
  • 5 plastrów ananasa z puszki,
  • patyki do szaszłyków.

Przygotowanie:
Krewetki rozmrozić opłukując wodą i osuszyć. Mleko kokosowe, sok z cytryny, pieprz i cukier wymieszać. DO takiej marynaty włożyć krewetki i odstawić na 2 godziny do lodówki.
Ananasa odsączyć i pokroić na kawałki. Na patyki nabijać na zmianę ananasa i krewetki i grillować po 2 minuty na każdej stronie.

krewetki kokosowe w marynacie

Zobacz wpisy

Sałatka z wędzonym łososiem i kozim serem
Sałatka z kaczką i gruszką

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij