• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Grillowany pstrąg z masłem ziołowym

Grillowany pstrąg z masłem ziołowym
Składniki:

  • 2 pstrągi,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • 3 łyżki masła,
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich,
  • sól.

Przygotowanie:
Pstrągi oczyścić, pozbyć się łusek i umyć. Osuszone natrzeć sokiem z cytryny. Łyżeczkę ziół wymieszać z masłem. Podzielić na dwie porcje i wsadzić do środka każdej z ryb. Na zewnątrz ryby posolić i posypać resztą ziół. Każdą rybę zawinąć w folię aluminiową. Grillować po ok. 15 minut  z każdej strony.

Zobacz wpisy

Proste babeczki bananowe
Krewetki na maśle z czosnkiem i pietruszką

3 comments

  • jarek
    22 maja 2013

    Dzień dobry! Dla ilu osób będą takie 2 pstrągi? Dziękuję 🙂

    Reply
    • mmagdaz
      22 maja 2013

      Dla dwóch dorosłych. Po pstrągu na głowę 🙂

      Reply
  • Myszka
    22 maja 2013

    U mnie wczoraj był grillowany pstrąg 🙂 Uwielbiam taką rybkę 🙂

    Pozdrawiam
    http://myszkagotuje.blogspot.com

    Reply

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij