Składniki:
- garść rukoli i roszponki,
- 10 dag sera feta,
- 10 dag ciecierzycy (z puszki lub wcześniej ugotowana),
- 8 pomidorków koktajlowych,
- 1 mały zielony ogórek,
- 1 mała czerwona cebula,
- garść czarnych oliwek.
Sos:
- 3 łyżki oliwy z oliwek,
- 1,5 łyżki soku z cytryny,
- 1 łyżeczka musztardy,
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszka,
- pieprz.
Przygotowanie:
Fetę pokroić w kostkę, pomidorki na ćwiartki/połówki, ogórka w półplasterki, cebulę w kostkę, oliwki w plasterki. Wymieszać rukolę, fetę, ciecierzycę, pomidorki, ogórki, cebulę i oliwki. Składniki na sos wymieszać dobrze i polać nimi sałatkę.