• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

Cooking recipies

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Lunchbox, Sałatki, surówki  /  10/02/2016

Sałatka z kaczką i gruszką

by Magda

salatka z kaczka i gruszkaSkładniki:

  • 1 pierś z kaczki,
  • 1 garść roszponki,
  • 1 garść rukoli,
  • 1 gruszka,
  • sól,
  • pieprz,
  • sok z cytryny.

Sos:

  • sól,
  • pieprz,
  • 3 łyżki oliwy z oliwek,
  • 1 łyżka miodu,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • 1/2 łyżeczki musztardy.

Przygotowanie:
Pierś z kaczki umyć, osuszyć. Natrzeć sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Odstawić na godzinę.
Następnie na suchej patelni usmażyć kaczkę, kładąc na początek skórą do dołu. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki na sos dokładnie wymieszać. Sałaty umyć i osuszyć. Gruszkę obrać i pokroić na małe kawałki. Ostudzoną kaczkę pokroić na małe kawałki. Wymieszać wszystkie składniki i polać sosem.

Tags

  • kolacja
  • obiad

Nawigacja wpisu

Grillowane krewetki kokosowe
Krem pomidorowy z grzankami

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij