• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Sałatka z gruszką i kozim serem

salatka z serem kozim i gruszkaSkładniki:

  • garść rukoli,
  • 1 dojrzała gruszka,
  • 10 dag sera koziego,
  • 2 łyżki orzechów włoskich,
  • garść suszonej żurawiny,
  • 2 łyżki oliwy,
  • 2 łyżki wody,
  • 1 łyżka z soku cytryny,
  • 1/2 łyżeczki miodu.

Przygotowanie:
Orzechy podprażyć 3 minuty na suchej patelni. Rukolę umyć, gruszkę obrać i pokroić w cienkie plasterki, serk pokroić na małe kawałki. Oliwę. wodę, sok z cytryny i miód dokładnie wymieszać na sos. WYmieszać rukolę, gruszkę, ser, żurawinę i orzechy. Polać sosem tuż przed podaniem.

Nawigacja wpisu

Muffiny pizzowe
Sajgonki z ciasta francuskiego

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij