• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Kompot z suszu

Kompot z suszu
Składniki:

  • 20 dag suszonych owoców (jabłka, gruszki, śliwki, aronia),
  • 50 g rodzynek,
  • kilka goździków,
  • pół łyżeczki cynamonu,
  • ok. 3-4 łyżki cukru.

Przygotowanie:
Suszone owoce zalać 2 litrami wody i odstawić na godzinę. Następnie dodać rodzynki, cynamon, goździki i gotować ok. 45 minut, pod koniec dodając cukier.
Gotowy kompot odcedzić i podawać.

Nawigacja wpisu

Śledź w oleju
Ryba po grecku

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij