• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Ratatouille

ratatouille

Składniki:

  • 1 cukinia,
  • 1 bakłażan,
  • 1 zielona papryka,
  • 1 czerwona papryka,
  • 1 cebula,
  • 1/4 ostrej papryczki,
  • 1 puszka pomidorów,
  • sól,
  • cukier,
  • słodka papryka,
  • pieprz.

Przygotowanie:
Cukinię, bakłażan i papryki pokroić w większą kostkę, cebulę w piórka, papyczkę ostrą w drobniutką kosteczkę. Cebulę podsmażyć 2-3 minuty na odrobinie oleju, dodać papryki, po 5-6 minutach dodać cukinię i bakłażana. Dodać troszkę wody, żeby warzywa nie przywierały do dna. Dusić wszystko razem 10 minut, po czym dodać przyprawy i puszkę pomidorów. Wszystko dusić kolejne 10 minut i gotowe.

Zobacz wpisy

Granita z pomarańczy
Kruche babeczki z budyniem i dżemem

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij