• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Kotlety z bakłażana

Kotlety z bakłażana
Składniki:

  • bakłażan,
  • sól,
  • 2 łyżki mąki,
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku,
  • szczypta papryki ostrej w proszku,
  • 1 łyżeczka kolendry,
  • tłuszcz do smażenia.

Przygotowanie:
Umytego bakłażana pokroić w plastry o grubości 1 cm. Ułożyć je w jednej warstwie na tacy i porządnie posolić. Odstawić na 40 minut. Następnie opłukać plastry i osuszyć. Mąkę i przyprawy wymieszać. Obtaczać w nich plastry bakłażana i smażyć po 2-3 minuty na głębokim tłuszczu. Gotowe bakłażany odsączyć z tłuszczu na papierowych ręcznikach.

Nawigacja wpisu

Leniwe z rodzynkami
Deser ciastkowo-bananowo-jogurtowy

1 comment

  • Nashelly
    24 czerwca 2013

    Uwielbiam bakłażany. Takie danie to świetna propozycja na letni obiad 😉

    Reply

Skomentuj Nashelly Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij