• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

Cooking recipies

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Wegetariańskie  /  19/04/2014

Kuskus z warzywami

by Magda

Kuskus z warzywami
Składniki:

  • 100 g kuskusu,
  • 1 mała cukinia,
  • pół papryki żółtej,
  • pół papryki czerwonej,
  • pół papryki zielonej,
  • 1 cebula,
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku,
  • sól,
  • pieprz
  • 2 łyżki oliwy.

Przygotowanie:
Kuskus zalać wrzącą wodą, tak by wody było 1 cmponad powierzchnie kaszy. Poczekać aż kasza napęcznieje i wymieszać ją widelcem.
Papryki, cukinię i cebulę pokroić w kostkę. Oliwę rozgrzać na patelni. Wrzucić na nią pokrojone warzywa i smazyć do miękkości (w razie potrzeby można podlać odrobiną wody). Doprawić solą i pieprzem. Na koniec wymieszać warzywa z kuskusem. Podawać posypane szczypiorkiem.

Tags

  • obiad

Nawigacja wpisu

Placuszki serowe (twarogowe) Nigelli
Łaciate naleśniki z serem

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij