• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

Cooking recipies

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Wegetariańskie  /  07/05/2013

Ryż z warzywami

by Magda

ryż z warzywami
Składniki:

  • 100 g ryżu,
  • 250 g warzyw (marchew, kalafior, groszek),
  • mała puszka kukurydzy,
  • 2 łyżki masła,
  • sól,
  • pieprz,
  • suszona natka pietruszki.

Przygotowanie:
Na rozgrzaną patelnię z masłem wrzucić mrożone warzywa i na kilka minut przykryć patelnię, żeby warzywa się rozmroziły. Następnie podlać szklanką wody i wsypać ryż. Całość wymieszać i na małym ogniu gotować, aż ryż będzie miękki. W razie potrzeby podlewać dodatkowo wodą.  Ryż powinien praktycznie cały płyn wchłonąć. Doprawić solą, pieprzem i dodać pietruszkę.
ryż z warzywami
Danie świetnie nadaje się do pracy, jeśli ktoś ma w niej dostęp do mikrofalówki.

Tags

  • kolacja
  • obiad

Nawigacja wpisu

Domowa galareta wieprzowa
Wątróbki drobiowe z grilla

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij