• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Leczo z cukinią

Składniki:

  • 1 średnia cukinia,
  • 2 papryki,
  • 2 średnie cebule,
  • kawałek pora,
  • 5 średnich pomidorów,
  • 30 dag kiełbasy,
  • 10 dag boczku,
  • sól,
  • pieprz,
  • słodka papryka w proszku,
  • ostra papryka w proszku,
  • olej.

Przygotowanie:
Cebulę pokroić w paski,  boczek pokroić w kostkę, kiełbasę w półtalarki. Na odrobinie oleju  lekko zeszklić cebulę, dodać boczek i kiełbasę. Po 3-4 minutach dodać pokrojoną paprykę, po kolejnych 3-4 minutach dodać obrane i pokrojone pomidory oraz pora. Wszystko razem zagotować na dużym ogniu. Następnie zmniejszyć ogień i do gotującego się leczo dodać pokrojoną w kostkę cukinię i przyprawy. Gotować na małym ogniu aż cukinia będzie miękka (ok. 25 minut).

Zobacz wpisy

Kandyzowane plastry pomarańczy w czekoladzie
Cytrynowe pianki

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij