• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

Cooking recipies

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Zupy  /  30/12/2012

Leczo z cukinią

by Magda

Składniki:

  • 1 średnia cukinia,
  • 2 papryki,
  • 2 średnie cebule,
  • kawałek pora,
  • 5 średnich pomidorów,
  • 30 dag kiełbasy,
  • 10 dag boczku,
  • sól,
  • pieprz,
  • słodka papryka w proszku,
  • ostra papryka w proszku,
  • olej.

Przygotowanie:
Cebulę pokroić w paski,  boczek pokroić w kostkę, kiełbasę w półtalarki. Na odrobinie oleju  lekko zeszklić cebulę, dodać boczek i kiełbasę. Po 3-4 minutach dodać pokrojoną paprykę, po kolejnych 3-4 minutach dodać obrane i pokrojone pomidory oraz pora. Wszystko razem zagotować na dużym ogniu. Następnie zmniejszyć ogień i do gotującego się leczo dodać pokrojoną w kostkę cukinię i przyprawy. Gotować na małym ogniu aż cukinia będzie miękka (ok. 25 minut).

Tags

  • obiad

Nawigacja wpisu

Kandyzowane plastry pomarańczy w czekoladzie
Cytrynowe pianki

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij