• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Zupa curry z kurczakiem

Składniki:

  • 30 dag mięsa drobiowego (np. z udek),
  • 500 ml bulionu drobiowego,
  • opakowanie warzyw mrożonych,
  • 200 ml mleka kokosowego,
  • 1 łyżka oleju roślinnego,
  • 1 cebula,
  • 2 łyżeczki żółtej pasty curry,
  • sól, pieprz.

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć przez moment na nim pastę curry, następnie dodać pokrojone mięso drobiowe i smażyć 3-4 minuty. Cebulę drobno pokroić i dodać do kurczaka. Po 2 minutach dodać mieszankę warzyw i bulion. Gotować ok. 15 minut. Dodać mleko kokosowe i  gotować 2 minuty. Na koniec doprawić solą i pieprzem.

Zobacz wpisy

Pierniczki

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij