Zupa na sercach drobiowych

Zupa na sercach drobiowych
Składniki:

  • 20 dag serc drobiowych,
  • 1 marchewka,
  • kawałek pora,
  • 1 cebula,
  • 3 łyżki ryżu (lub kaszy),
  • 1 listek laurowy,
  • 2 ziela angielskie,
  • sól,
  • pieprz.

Przygotowanie:
Serca oczyścić i dokładnie umyć. Wrzucić do litra wody i zagotować. Ewentualne szumowiny usunąć, jeśli będzie ich dużo można wyjąć serca,przepłukać i wrzucić do  litra świeżej wody. Znowu zagotować. Następnie wrzucić pokrojoną marchewkę, cebulę, pora i przyprawy. Gotować na małym ogniu 1,5 godziny. Następnie wrzucić ryż i gotować jeszcze 15 minut. Doprawić do smaku i gotowe.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *