• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Zupa na sercach drobiowych

Zupa na sercach drobiowych
Składniki:

  • 20 dag serc drobiowych,
  • 1 marchewka,
  • kawałek pora,
  • 1 cebula,
  • 3 łyżki ryżu (lub kaszy),
  • 1 listek laurowy,
  • 2 ziela angielskie,
  • sól,
  • pieprz.

Przygotowanie:
Serca oczyścić i dokładnie umyć. Wrzucić do litra wody i zagotować. Ewentualne szumowiny usunąć, jeśli będzie ich dużo można wyjąć serca,przepłukać i wrzucić do  litra świeżej wody. Znowu zagotować. Następnie wrzucić pokrojoną marchewkę, cebulę, pora i przyprawy. Gotować na małym ogniu 1,5 godziny. Następnie wrzucić ryż i gotować jeszcze 15 minut. Doprawić do smaku i gotowe.

Nawigacja wpisu

Deser ciastkowo-bananowo-jogurtowy
Super szybkie tartaletki z budyniem i bananami

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij