• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Zupa pomidorowa z serem żółtym

zupa pomidorowa z serem

Składniki:

  • puszka pomidorów,
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
  • 1 marchewka,
  • 1,5 szkl. bulionu,
  • 1 łyżeczka masła,
  • 1 łyżka mąki,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 plasterki sera żółtego,
  • natka pietruszki.

Przygotowanie:

Marchewkę drobno pokroić. Masło  rozpuścić na głębokiej patelni, dodać mąkę i zrobić zasmażkę. Następnie rozprowadzić ją zimnym bulionem. Całość wlać do garnka, dodać pomidory, marchewkę i koncentrat. Gotować na wolnym ogniu ok 10 minut. Ser żółty pokroić na małe kawałki. Zupę podawać z serem i natką pietruszki.

Nawigacja wpisu

Sałatka z pomarańczową kaczką
Sałatka z ciecierzycą i fetą

1 comment

  • Monica
    1 kwietnia 2016

    Z serem jeszcze nigdy nie robiłam, fajny pomysł.
    Pozdrawiam!

    Reply

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij