• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Ciasta  /  19/09/2011

Babka marmurkowa

by Magda

Składniki:

  • 1,5 szkl. mąki pszennej,
  • 0,5 szkl. maki ziemniaczanej,
  • 6 jaj,
  • 25 dag margaryny,
  • 1 szkl. cukru,
  • cukier waniliowy,
  • 2 łyżeczki kakao,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • cukier puder do posypania (lub polewa czekoladowa).

Przygotowanie:
Jajka ubijać z cukrem do białości. Dodać obie mąki i proszek do pieczenia, wymieszać. Stopniowo dodawać stopioną margarynę i cukier waniliowy. 2/3 ciasta wlać do foremki, do pozostałego ciasta dodać kakao i dobrze wymieszać. Ciemne ciasto wylać na jasne i widelcem porobić wzorki. Piec w 175 stopniach przez 45 minut. Ostudzone ciasto udekorować polewą lub posypać cukrem pudrem.

Tags

  • deser

Nawigacja wpisu

Twarogowe omleciki
Ciasto z porzeczkami

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij