• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Ciasta  /  08/01/2012

Sernik migdałowy

by Magda

Składniki:

  • 750g półtłustego twarogu,
  • 0,75 szklanki cukru,
  • cukier migdałowy,
  • 125g margaryny,
  • 4 jajka,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • budyń śmietankowy,
  • 2 opakowania herbatników.

Przygotowanie:
Żółtka ubić z połową cukru. Do miski włożyć zmielony twaróg, dodać resztę cukru, cukier migdałowy, budyń, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać mikserem. Powoli dodawać ubite z cukrem żółtka oraz rozpuszczoną i ostudzoną margarynę. Miksować 3 minuty do uzyskania jednolitej masy. Następnie do ciasta delikatnie wmieszać sztywną pianę z białek. Blachę o wym. 25×25 cm wyłożyć herbatnikami, na to wylać masę serową. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i piec w 180 stopniach przez 1 godzinę. Po upieczeniu zostawić jeszcze na 10 minut w wyłączonym piekarniku.

Tags

  • deser

Nawigacja wpisu

Zebra
Bardzo łatwa do zrobienia babka

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij