• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Ciasta  /  05/01/2012

Zebra

by Magda

Składniki:

  • 5 jajek,
  • 1,5 szklanki cukru,
  • 2,5 szklanki mąki,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 0,5 szklanki oleju,
  • 1 szklanka wody gazowanej (można dać jakiś napój smakowy),
  • aromat do ciast,
  • 2 łyżki kakao.

Przygotowanie:
Ubić sztywna pianę z białek, dodać cukier i żółtka. Wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia, dodać olej i wodę gazowaną. Dodać również aromat. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać 2 łyżki kakao, do drugiej 2 łyżki mąki. Do formy wlewać na zmianę jasne i ciemne ciasto. Piec w 220 stopniach przez 40 minut.

Tags

  • deser

Nawigacja wpisu

Hiszpańskie kuleczki z rumem
Sernik migdałowy

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij