Przepis pochodzi z http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/babeczki-z-kremem-z-masla-orzechowego-13.
Składniki na ciasto:
- 200 g mąki,
- 130 g zimnego masła
- 2 żółtka,
- 65 g cukru pudru.
Składniki na krem:
- 100 g cukru pudru,
- 320 g masła orzechowego,
- 130 g miękkiego masła,
- 100 g śmietany kremówki,
- 2 łyżki posiekanych orzechów (u mnie midaly).
Przygotowanie:
Masło pokroić na małe kawałki i z pozostałymi składnikami zagnieść na gładkie ciasto. Odstawić do lodówki na godzinę. Następnie schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć nim foremki do babeczek. Piec ok. 15 minut w 180 stopniach. Upieczone odstawić do ostynięcia.
Masło orzechowe zmiksować na gładko ze zwykłym masłem. Kremówkę ubić. Następnie do masła dodawać stopniowo cukier puder nadal miksując. Na koniec masę wymieszać z ubitą smietaną.
Ostudzone babeczki wypełnić kremem orzechowym i posypać orzeszkami lub migdałami.