• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Ciastka, Muffiny, babeczki  /  24/07/2013

Muffiny z drażami orzechowymi

by Magda

Muffiny z drażami orzechowymi
Składniki:

  • 2 szkl. mąki,
  • 1/2 szkl. cukru,
  • szczypta soli,
  • 2 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 2 jajko,
  • 1 szkl. mleka,
  • 100 g stopionej margaryny,
  • 1/2 szkl. draży orzechowych.

Przygotowanie:
Sypkie produkty wymieszać w jednym naczyniu, płynne osobno wymieszać w drugim. Następnie szybko wymieszać płynne,  sypkie i draże orzechowe.  Przełożyć do formy na muffinki z papilotkami.  Foremki wypełnić do wysokości 2/3 foremki.  Piec ok. 20-25 minut w 220 stopniach.

Tags

  • deser

Nawigacja wpisu

Ryż z jabłkami
Drożdżówka z kruszonką

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij