Składniki:
- 250 g mąki pszennej,
- 100 g margaryny,
- 125 g cukru pudru,
- 3 jajka,
- 1,5 łyżki śmietany,
- aromat pomarańczowy,
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
- 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej.
Przygotowanie:
Cukier puder utrzeć mikserem z margaryną, następnie dodawać po jednym jajku ciągle ucierając. Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i dodawać porcjami do masy, dalej ucierając. Na koniec dodać śmietanę i aromat. Wsypać skórkę pomarańczową i delikatnie wymieszać łyżką. Gotowe ciasto nałożyć do foremki na muffinki. Piec w 200 stopniach ok. pół godziny.
Ale one puchate! śliczne: )
wyglądają pysznie:)
aaale cudowne! 🙂 Wyglądają na takie lekkie, puszyste, oohh:)