• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Desery  /  23/11/2011

Rabarbarowe puree z kremem jogurtowym

by Magda

Składniki:

  • 750g rabarbaru,
  • 125ml białego wina,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • 200g cukru,
  • 3 łyżeczki żelatyny,
  • 100g truskawek,
  • 175g chudego jogurtu,
  • 2 opakowania cukru waniliowego,
  • 1 łyżka cukru pudru,
  • 250ml kremówki.

Przygotowanie:
Rabarbar opłukać, pokroić na małe kawałki. Gotować z cukrem waniliowym na małym ogniu do miękkości. Zmiksować. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, odcisnąć i rozpuścić w puree. Posłodzić, doprawić do smaku winem i sokiem z cytryny, odstawić do wystudzenia.  Truskawki opłukać, osuszyć i przekroić na pół. Udekorować nimi puree na krótko przed zastygnięciem, tak żeby truskawki było widać na wierzchu. Jogurt wymieszać z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Kremówkę ubić i wymieszać z jogurtem. Kremem przybrać puree.

Tags

  • deser

Nawigacja wpisu

Gruszki z borówkami
Gofry ze śliwkami w czerwonym winie

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij