• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Lody, sorbety  /  30/07/2013

Lody czekoladowe

by Magda

Lody czekoladowe

Składniki:

  • 200 g gorzkiej czekolady,
  • 350 ml mleka,
  • 250 kremówki,
  • 4 żółtka,
  • 70 g cukru.

Przygotowanie:
Mleko podgrzać z cukrem i kremówką, aż do rozpuszczenia się cukru. Żółtka ubić. Dodawać do masy i mieszać na wolnym ogniu, aż masa zgęstnieje. Czekoladę połamać i wrzucić do masy.  Mieszać, aż czekolada się rozpuści. Odstawić do ostygnięcia, a potem wstawić do lodówki na godzinę, żeby się dobrze schłodziła.  Następnie przelać masę do maszyny do lodów i postępować zgodnie z instrukcją do maszynki.

Tags

  • deser

Nawigacja wpisu

Drożdżówka z kruszonką
Waniliowa panna cotta

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij