• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Pizza  /  13/05/2023

Pizza z szynką parmeńską, mozarellą i rukolą

by Magda
Pizza a szynka parmeńską, mozarellą i rukolą

Ciasto na pizzę według przepisu: ciasto na pizze

Pozostałe składniki:

  • passata,
  • 1 kulka mozarelli,
  • rukola,
  • opakowanie szynki parmeńskiej.

Przygotowanie:

Ciasto rozwałkować na placki o średnicy ok. 30 cm. Wierzch posmarować passatą. Na każdej pizzy ułożyć szynke parmenską i kawałki odsączonej mozarelli. Ja piekę pizzę w domowym piecu do pizzy ok. 4 minut. Ale można oczywiście upiec ją w dobrze rozgrzanym piekarniku. Na upieczoną pizzę wyłożyć świeżą rukolę.

Tags

  • kolacja
  • obiad

Nawigacja wpisu

Kasza manna z jabłkami
Makaron z kurczakiem i szpinakiem

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij