• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Przetwory  /  10/05/2015

Dżem z bananów i białej czekolady

by Magda

dzem bananowy

Przepis ze strony kuchnialidla.pl.

Składniki:

  • 1,6 kg bananów,
  • 50 dag cukru żelującego,
  • 50 g białej czekolady,
  • 120 ml soku z cytryny.

Przygotowanie:
Białą czekoladę bardzo drobno posiekać. Banany obrać i zmiksować. Następnie wymieszać w wysokim garnku z sokiem z cytryny i cukrem żelującym, doprowadzić do wrzenia, stale mieszając. Gotować przez 4 minuty, nadal mieszając.
Garnek zdjąć z kuchenki, dodać czekoladę i wymieszać, aż się rozpuści. Gotową masę natychmiast przelać do słoików przepłukanych gorącą wodą. Słoiki dobrze zamknąć i pozostawić do ostygnięcia. Napoczęte słoiki przechowywać w lodówce.

Tags

  • deser
  • śniadanie

Nawigacja wpisu

Sałatka z makaronem i tuńczykiem
Sałatka z makaronem i wędzonym łososiem

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij