• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Przetwory  /  27/05/2015

Syrop piernikowy

by Magda

syrop piernikowy

Składniki:

  • 500 ml wody,
  • 200 g brązowego cukru,
  • 2 łyżeczki cynamonu,
  • 1 łyżeczka imbiru,
  • 1 laska wanilii,
  • 10 goździków.

Przygotowanie:
Do rondelka wlać wodę, dodać cynamon, imbir i goździki. Laskę wanilii przeciąć wzdłuż. Tępą stroną noża zdrapać ziarenka i razem z całą laską wanilii dodać do pozostałych składników. Gotować ok. 40 minut na małym ogniu, a następnie wyjąć wanilię i przecedzić płyn. Następnie wlać go ponownie do rondelka, dodać cukier i całość gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cukier całkowicie się rozpuści. W razie potrzeby zredukować płyn aż do otrzymania pożądanej, gęstej konsystencji. Gotowy syrop przelać do czystej butelki.

Tags

  • deser

Nawigacja wpisu

Sałatka z makaronem i wędzonym łososiem
Muffiny jabłkowo-cynamonowe

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij