• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

Cooking recipies

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Desery, Lody, sorbety, Wegetariańskie  /  23/04/2013

Granita z pomarańczy

by Magda

Składniki:

  • 1/2 litra soku wyciśniętego z pomarańczy,
  • 100g cukru,
  • 4 łyżki likieru pomarańczowego,
  • 250ml śmietanki kremówki.

Przygotowanie:
Cukier zagotować z 4 łyżkami wody i mieszać, aż się rozpuści. Dodać likier i odstawić. Pomarańcze przekroić na pół, wycisnąć sok i przecedzić. Pół litra soku dodać do syropu cukrowego i wymieszać. Tak przygotowany płyn zamrażać w płaskim naczyniu. Co godzinę widelcem dokładnie granitę mieszać, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Ubić śmietankę. Deser podawać w schłodzonych pucharkach przybrany bitą śmietaną.  Można także wykorzystać maszynę do lodów zamiast mieszać widelcem.

Tags

  • deser

Nawigacja wpisu

Łatwe pralinki czekoladowe
Ratatouille

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij