• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Pianka cytrynowa z pomarańczami

Pianka cytrynowa z pomarańczami
Składniki:

  • 150 g mleka zagęszczonego niesłodzonego,
  • 2 galaretki cytrynowe,
  • pomarańcza.

Przygotowanie:
Jedną galaretkę rozpuścić w 250 ml gorącej wody i ostudzić.  Mleko miksować 2 minuty.Wlewać cienkim strumieniem tężejącą galaretką dalej miksując. Gładką masę wlać do foremki i odstawić do lodówki na 1  godzinę. W między czasie rozpuścić drugą galaretkę w 400 ml wody. Pomarańczę obrać i podzielić na cząstki. Na zastygniętej piance ułożyć cząstki pomarańczy i zalać tężejącą galaretką. Znów odstawić na 2 godziny do lodówki.

Nawigacja wpisu

Sorbet arbuzowy
Bakłażan z mozzarellą

2 comments

  • Klaudia
    22 czerwca 2013

    Piękny, orzeźwiające 🙂

    Reply
  • gin
    20 czerwca 2013

    Delikatny, orzeźwiający deserek – pycha 🙂

    Reply

Skomentuj gin Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij