Kluski ze szpinakiem

Kluski ze szpinakiem
Składniki:

  • 30 dag mrożonego szpinaku,
  • 30 dag mąki pszennej,
  • 15 dag bułki tartej,
  • 40 g masła,
  • 3 łyżki siekanego szczypiorku,
  • 4 jajka,
  • łyżeczka soli,
  • szczypta gałki muszkatołowej.

Przygotowanie:
Szpinak rozmrozić na sitku. Dodać mąkę i szklankę wody. Wymieszać i odstawić na chwilę. Masło rozgrzać i przesmażyć na nim bułkę tartą na brązowo. Do ciasta szpinakowego dodać jajka, przyprawy, bułkę i szczypiorek. Wszystko wymieszać i uformować łyżeczką kluski. Ugotować w osolonym wrzątku.
Kluski ze szpinakiem
Świetnie smakują np. z rosołem lub zupą pomidorową.
Kluski ze szpinakiem
    

One Response to Kluski ze szpinakiem

  1. Przyznaję, że przepis mnie zaciekawił, gdyż nigdy nie miałam okazji spróbować takich kluseczek. Chętnie więc powtórzę je u siebie w domu.
    Dziękuję za udział w mojej akcji.
    Pozdrawiam,
    Moje Kulinarne Rozterki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *