• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Kluski ze szpinakiem

Kluski ze szpinakiem
Składniki:

  • 30 dag mrożonego szpinaku,
  • 30 dag mąki pszennej,
  • 15 dag bułki tartej,
  • 40 g masła,
  • 3 łyżki siekanego szczypiorku,
  • 4 jajka,
  • łyżeczka soli,
  • szczypta gałki muszkatołowej.

Przygotowanie:
Szpinak rozmrozić na sitku. Dodać mąkę i szklankę wody. Wymieszać i odstawić na chwilę. Masło rozgrzać i przesmażyć na nim bułkę tartą na brązowo. Do ciasta szpinakowego dodać jajka, przyprawy, bułkę i szczypiorek. Wszystko wymieszać i uformować łyżeczką kluski. Ugotować w osolonym wrzątku.
Kluski ze szpinakiem
Świetnie smakują np. z rosołem lub zupą pomidorową.
Kluski ze szpinakiem
    

Zobacz wpisy

Sernik na zimno z truskawkami
Jak gotować w kuchence mikrofalowej

1 comment

  • Moje Kulinarne Rozterki
    4 czerwca 2013

    Przyznaję, że przepis mnie zaciekawił, gdyż nigdy nie miałam okazji spróbować takich kluseczek. Chętnie więc powtórzę je u siebie w domu.
    Dziękuję za udział w mojej akcji.
    Pozdrawiam,
    Moje Kulinarne Rozterki

    Reply

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij