• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Lody czekoladowe

Lody czekoladowe

Składniki:

  • 200 g gorzkiej czekolady,
  • 350 ml mleka,
  • 250 kremówki,
  • 4 żółtka,
  • 70 g cukru.

Przygotowanie:
Mleko podgrzać z cukrem i kremówką, aż do rozpuszczenia się cukru. Żółtka ubić. Dodawać do masy i mieszać na wolnym ogniu, aż masa zgęstnieje. Czekoladę połamać i wrzucić do masy.  Mieszać, aż czekolada się rozpuści. Odstawić do ostygnięcia, a potem wstawić do lodówki na godzinę, żeby się dobrze schłodziła.  Następnie przelać masę do maszyny do lodów i postępować zgodnie z instrukcją do maszynki.

Zobacz wpisy

Drożdżówka z kruszonką
Waniliowa panna cotta

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij