• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Makaron z camembertem, pomidorami i kabanosami

makaron z kabanosami i camembertem

Składniki:

  • 200 g makaronu,
  • 1 cebula,
  • 2 pomidory,
  • kilka cienkich kabanosów,
  • 1 ser camembert,
  • sól,
  • pieprz,
  • bazylia,
  • oregano,
  • oliwa.

Przygotowanie:
Makaron ugotować zgodnie z informacją na opakowaniu. Cebulę pokroić w piórka. Pomidory obrać i pokroić w kostkę, kabanosy i camembert pokroić na małe kawałki. Na łyżce oliwy podsmażyć cebulę i kabanosy. Dodać pomidory i smażyć 5 minut. Pokrojonego camemberta wrzucić na patelnię i smażyć kilka minut, aż większość sera się rozpuści. Następnie doprawić danie solą, pieprzem, bazylią i oregano. Gotowy sos wymieszać z ugotowanym wcześniej makaronem.

Zobacz wpisy

Szybki deser z pokruszoną bezą
Pizza z boczkiem, pomidorkami i rukolą

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij