• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Muffiny piernikowe

Muffiny piernikowe

Składniki:

  • 2 szkl. mąki,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1/2 szkl. cukru,
  • 2 łyżeczki przyprawy do piernika,
  • szczypta soli,
  • 1 jajko,
  • 1 szkl. maślanki,
  • 1/2 szkl. miodu,
  • 50 g orzechów np.laskowych,
  • polewa czekoladowa,
  • płatki migdałów do ozdoby.

Przygotowanie:
W jednym naczyniu wymieszać suche składniki, w drugim mokre. Następnie wymieszać mokre z suchymi, niezbyt dokładnie, jak to muffiny 🙂 Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Ciasto wyłożyć do 3/4 wysokości każdej foremki. Piec około 2o minut w temperaturze 190 stopni. Gotowe ostudzić na kratce i na koniec posmarować polewą czekoladową i płatkami migdałów.

Zobacz wpisy

Kabanosy w cieście francuskim
Łosoś w sosie cytrynowym

2 comments

  • naleśniki z serem
    16 marca 2015

    MMM.. prezentują się super!

    Reply
  • gin
    4 marca 2015

    Pięknie musiały pachnieć 🙂

    Reply

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij