• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Ciastka, Wegetariańskie  /  23/12/2012

Świąteczne “Magdalenki”

by Magda

Oryginalne magdalenki są w kształcie muszelek, ale to będzie wersja świąteczna.

Składniki:

  • 165 g mąki,
  • 140g cukru,
  • 125g masła,
  • 4 jajka,
  • szczypta soli,
  • opakowanie cukru waniliowego,
  • starta skórka z jednej  pomarańczy.

Przygotowanie:
Jajka, sól,cukier waniliowy i cukier ubijać 7-8 minut na puszystą masę.  Następnie masę delikatnie  wymieszać z mąką. Dodać rozpuszczone masło i delikatnie wymieszać. Na koniec wmieszać skórkę pomarańczową.  Wypełnić  posmarowane masłem i wysypane mąką foremki do 2/3 wysokości. Piec ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na złoty kolor.

Tags

  • deser

Nawigacja wpisu

Chałka świąteczna
Kandyzowana skórka pomarańczowa

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij