• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Desery, Przetwory, Wegetariańskie  /  10/05/2012

Gruszki w syropie

by Magda

gruszki w syropieSkładniki:

  • gruszki,
  • woda,
  • cukier (60 dag na litr wody),
  • sok z cytryn.

Przygotowanie:
Gruszki obrać i pokroić na małe kawałki. Włożyć do wody z sokiem cytrynowym, by nie ściemniały. Wodę zagotować z cukrem.  Gruszki wyjąć z kwaśnej wody i ułożyć w słoikach. Zalać słodkim, gorącym syropem. Słoiki zakręcić i postawić do góry dnem.  Można dodatkowo pasteryzować, ale nie jest to konieczne.

Tags

  • deser

Nawigacja wpisu

Ćwikła z chrzanem
Jabłka do ciasta

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij