• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Desery  /  16/08/2013

Wafle z galaretką

by Magda

Wafle z galaretką
Składniki:

  • opakowanie wafli,
  • 1/2 szklanki śmietany,
  • 1 szklanka cukru,
  • 1 kostka margaryny,
  • 1 opakowanie galaretki.

Przygotowanie:
Na małym ogniu rozpuścić margarynę z cukrem. Dodać śmietanę i galaretkę (proszek). Następnie delikatnie podgrzewać ciągle mieszając,aż galaretka się rozpuści, ale nie wolno zagotować. Gotową masę ostudzić i wstawić na pół godziny do lodówki. Następnie gęstą masą przełożyć wafle. Smarować jeden wafel, położyćna na masę drugi wafel, znowu posmarować itd. Przełożone wafle zawinąć w folię. Położyć na nich deskę, na to coś cięższego do obciążenia. Wstawić na ok. 2 godziny do lodówki. Gotowe wafle pokroić na mniejsze kawałki.

Tags

  • deser

Nawigacja wpisu

Makaron z sosem bolońskim (bolognese)
Makaron z serem na słodko

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij