• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Ryby i owoce morza  /  01/02/2015

Łosoś z warzywami na parze z sosem koperkowym

by Magda

Łosoś i warzywa na parze

Składniki: 

  • 2 kawałki łososia (filet) po ok. 150 g,
  • warzywa (marchew, brokuły, kalafior),
  • sok z połowy z cytryny,
  • 3 łyżki śmietany 12%,
  • 1 łyżeczka majonezu,
  • kilka gałązek świeżego koperku,
  • sól,
  • pieprz.

Przygotowanie:
Łososia doprawić solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Odstawić na 15-20 minut. Koperem pokroić. Połowę koperku wymieszać ze śmietaną i majonezem, doprawić solą i pieprzem. Odstawić sos. Warzywa i łososia ułożyć w parowarze, na wierzchu ryby ułożyć resztę posiekanego koperku. Parować ok. 20 minut. Gotowe danie przełożyć na talerz i warzywa polać sosem koperkowym.

Tags

  • obiad

Nawigacja wpisu

Kanapka VIVA-CAMEMBERT
Kabanosy w cieście francuskim

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij