Gulasz z serc drobiowych

Gulasz z serc drobiowych
Składniki:
50 dag serduszek drobiowych,
2 cebule.
2 łyżki masła,
1 ziarnko ziela angielskiego,
1 listek laurowy,
pieprz,
sól.

Przygotowanie:
Serca dokładnie umyć i zostawić na sitku,aż ociekną.  Cebule pokroić w piórka.   Masło rozgrzać na patelni. Wyłożyć na nie serduszka i podsmażyć do zrumienienia.  Następnie dodać do serduszek cebulę i smażyć aż zacznie zmieniać kolor na złoty. Teraz czas na przyprawy. Doprawione serduszka podlać trochę wodą i dusić przez ok. 2 godziny na małym ogniu. Od czasu do czasu mieszać i ewentualnie dodawać wody.

Gotowe serduszka świetnie smakują z kaszą lub ryżem.

One Response to Gulasz z serc drobiowych

  1. Olka pisze:

    Lubię podroby, mimo, że są mało popularne. Taki gulasz to świetny pomysł na obiad.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>