Składniki:
50 dag serduszek drobiowych,
2 cebule.
2 łyżki masła,
1 ziarnko ziela angielskiego,
1 listek laurowy,
pieprz,
sól.
Przygotowanie:
Serca dokładnie umyć i zostawić na sitku,aż ociekną. Cebule pokroić w piórka. Masło rozgrzać na patelni. Wyłożyć na nie serduszka i podsmażyć do zrumienienia. Następnie dodać do serduszek cebulę i smażyć aż zacznie zmieniać kolor na złoty. Teraz czas na przyprawy. Doprawione serduszka podlać trochę wodą i dusić przez ok. 2 godziny na małym ogniu. Od czasu do czasu mieszać i ewentualnie dodawać wody.
Gotowe serduszka świetnie smakują z kaszą lub ryżem.
A my wlasnie robimy serca z tego przepisu i juz pachnie i wygląda cudownie 🙂 pozdrawiamy!
Lubię podroby, mimo, że są mało popularne. Taki gulasz to świetny pomysł na obiad.