• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Kotlety mielone z ryżem

Kotlety mielone z ryżem
Składniki:

  • 40 dag mielonego mięsa,
  • 15 dag ugotowanego ryżu,
  • 1 cebula,
  • 1 ogórek konserwowy,
  • 2 jajka,
  • 1,5 łyżeczki soli,
  • pieprz,
  • 3 łyżki mąki,
  • 1 łyżka masła,
  • olej.

Przygotowanie:
Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę,po czym zeszklić na łyżce masła. Ogórek pokroić w drobną kostkę. Mięso mielone wymieszać z ryżem,,cebulą, ogórkiem i jajkami. Dodać ok. pół szklanki wody, sól, pieprz i dobrze wyrobić masę.  Z gotowej masy uformować kotlety i obtaczać je w mące i usmażyć na oleju.

Zobacz wpisy

Deser z galaretką i pomarańczą
Waniliowo-kakaowa stefanka na herbatnikach

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij