• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Waniliowe muffiny z czekoladą

babeczki waniliowe

Składniki mokre:

  • 1/2 szklanki oleju,
  • 1 szklanka mleka,
  • 1 jajko.

Składniki suche:

  • 2 szklanki mąki,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1/2 szklanki cukru,
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego.


Dodatki:

  • 1/2 tabliczki białej czekolady,
  • posypka czekoladowa.

Przygotowanie:
Gorzką czekoladę połamać na kostki. Osobno wymieszać mokre składniki i osobno suche. Następnie wymieszać mokre i suche razem. Mieszać krótko, tylko do połączenia składników. Wypełnić ciastem formę do muffinek, nna wierzchu każdej wcisnąć kostkę czekolady.Piec 20-25 minut w 200 stopniach. Gotowe muffinki wyłożyć na kratkę do ostudzenia.
Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać nią ostudzone muffinki, na koniec udekorować posypką.

Zobacz wpisy

Sałatka z melonem i szynką parmeńską
Ciasto na pizze (wersja z maszyny)

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij