Składniki ( na 3 pizze ok. 30 cm):
- 500 g mąki pszennej,
- 300 ml wody,
- 10 g drożdży,
- 1 łyżeczka soli.
Przygotowanie:
Do maszyny do chleba wlać wodę, następnie dodać mąkę, sól i na wierzch pokruszone drożdże. Włączyć program do wyrabiania ciasta drożdżowego w zależności od maszyny. Ja używam programu Dough. Kiedy ciasto będzie gotowe wyjąć z maszyny i podzielić na 3 części, z których uformować kule. Zawinąć w woreczek i włożyć do lodówki na 24 h. Takie kulki ciasta można również mrozić. Wyrośnięte w lodówce ciasto rozwałkować i obłożyć ulubionymi składnikami.
[…] Pizza z szynką i cebulą | Przepisy kulinarne o Ciasto na pizze (wersja z maszyny) […]
[…] Pizza z szynką i cebulą | Przepisy kulinarne o Ciasto na pizze (wersja z maszyny) […]
[…] Pizza z szynką i cebulą | Przepisy kulinarne o Ciasto na pizze (wersja z maszyny) […]
[…] Pizza z szynką i cebulą | Przepisy kulinarne o Ciasto na pizze (wersja z maszyny) […]
[…] Ciasto na pizzę według przepisu: ciasto na pizze […]