Składniki mokre:
- 1/2 szklanki oleju,
- 1 szklanka mleka,
- 1 jajko.
Składniki suche:
- 2 szklanki mąki,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1/2 szklanki cukru,
- 2 łyżeczki cukru waniliowego.
Dodatki:
- 1/2 tabliczki białej czekolady,
- posypka czekoladowa.
Przygotowanie:
Gorzką czekoladę połamać na kostki. Osobno wymieszać mokre składniki i osobno suche. Następnie wymieszać mokre i suche razem. Mieszać krótko, tylko do połączenia składników. Wypełnić ciastem formę do muffinek, nna wierzchu każdej wcisnąć kostkę czekolady.Piec 20-25 minut w 200 stopniach. Gotowe muffinki wyłożyć na kratkę do ostudzenia.
Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać nią ostudzone muffinki, na koniec udekorować posypką.