• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Pierogi z truskawkami

Składniki:

  • 4 szklanki mąki,
  • 2 jajka,
  • 1,5 szklanki ciepłej wody,
  • szczypta soli,
  • truskawki,
  • śmietana,
  • cukier,
  • olej.

Przygotowanie:
W przesianej mące zrobić zagłębienie i wbić w nie jajka.  Dodać sól. Zagniatać podlewając wodą. Wyrabiać ciasta, aż będzie elastyczne i miękkie. Na chwilę przykryć ściereczką i odstawić. Następnie ciasto cienko rozwałkować i wycinać z niego kółka. Na każde kłaść truskawkę i lepić pierogi. Gotowe pierogi gotować w osolonej wodzie z odrobiną oleju ok. 4-5 minut. Podawać polane śmietaną i posypane cukrem.

Nawigacja wpisu

Ciasto z owocami
Jabłka we francuskich koszulkach

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij