• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Ciastka, Desery, Wegetariańskie  /  09/02/2012

Jabłka we francuskich koszulkach

by Magda

Składniki:

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego,
  • 3 małe jabłka,
  • sok z jednej cytryny,
  • 1 szklanka marmolady,
  • cukier waniliowy,
  • cukier puder,
  • roztrzepane jajko.

Przygotowanie:
Jabłka obrać i pokroić na połówki. Wyciąć gniazda nasienne i skropić sokiem z cytryny. Ciasto francuskie podzielić na 6 kwadratów. Na każdym kwadracie   kłaść połówkę jabłka. W miejsce gniazd nasiennych włożyć marmoladę. Brzegi ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem. Rogi ciasta składać do środka i ścisnąć delikatnie. Całość posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem waniliowym. Ciastka piec 25 minut w 200 stopniach. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Tags

  • deser

Nawigacja wpisu

Pierogi z truskawkami
Makaron z sosem pieczarkowym

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij